Om NG

Nordfyns Gymnasium blev grundlagt i 1979 og har en smuk beliggenhed i Søndersø på Nordfyn. Skolens bygninger blev taget i brug i 1981 og bliver løbende renoveret og ombygget.  I 2005 blev et nyt musikhus indrettet med 2 store undervisningslokaler med den nyeste elektronik, øverum og lydstudie. Samtidig blev det centrale område af skolen ombygget til læringscenter, hvor bibliotek, multimedieværksted, tidsskriftscafé og gruppearbejdspladser med pc-adgang er integreret.  På hele skolen er der etableret acces-points, så eleverne kan gå på skolens net med egne pc’er.

Skolens klasselokaler er lyse og store og udstyret med hæve-/sænkestole og interaktive whiteboards. Der er store åbne studieområder flere steder, og foran de 5 naturfagslokaler er der indrettet eksperimentelle områder, hvor eleverne kan udføre forsøg i fysik, kemi og biologi. Billedkunstlokalet er udstyret med keramikovn, it-udstyr og mange andre faciliteter.
Skolen råder endvidere over et auditorium, som er indrettet med storskærm og lydanlæg med surroundsound. Centralt i skolen ligger skolens kantine, hvor man kan købe kolde og varme retter mm.

Skolen har egen sportsplads og hal, hvor der også er indrettet motions- og styrketræningsrum.
Adgangsforholdene til skolen er fine og handicapvenlige, og etagerne er forbundet med elevator.

Igennem et skoleår er der mange spændende og forskelligartede aktiviteter ud over den almindelige undervisning.

Mindst én gang om ugen samles alle skolens elever og lærere i kantinen til morgensamling til orientering om aktuelle begivenheder, og som supplement til undervisningen afholdes 6-8 fællesarrangementer i løbet af et skoleår.

Idrætslivet på Nordfyns Gymnasium er meget aktivt. Hvert år afholdes flere turneringer bl.a. indenfor volleyball, badminton, fodbold og håndbold. Derudover er der tradition for en årlig idrætsdag, hvor hele skolen samles om forskellige idrætsaktiviteter.

Hvert forår inviterer Nordfyns Gymnasium til kulturaften. Her præsenterer elever fra 1.g deres egne værker fra fagene billedkunst samt design og arkitektur, og mediefagseleverne viser film, de selv har optaget. Efterfølgende holder skolens musikhold forårskoncert i hallen, hvor 1.g'ere og valgholdene i musik fremviser, hvad de har arbejdet med i årets løb.

Elevernes festudvalg SPONX har mange festaktiviteter året igennem. Der afholdes 5 årlige fester, bl.a. julefest og karneval, og dertil kommer fredagscafé.

I maj måned afholdes den årlige gallafest for 3.g’erne. Festen afholdes inden eksamen for alvor begynder, og eleverne møder festklædte op for at afslutte deres skolegang.

Se vores præsentationsvideo 2017

DSC_1187 2017 ng sommerstemning1.jpg