Nyttige links

Nordfyns symbol

Links

Hvad giver min stx-eksamen adgang til?

Et nyttigt værktøj er:

  • Adgangskortet (UddannelsesGuiden) Her kan du vælge stx-uddannelsen og selv klikke de fag på, du har på din studieretning (se også her Studieretninger (link til Studieretninger).
  • Retningsviseren (UddannelsesGuiden) Du kan også vælge den uddannelse, du ønsker, og derefter se hvilke fag, du skal have på stx for at få adgang. Endelig kan du i søgefeltet frit søge efter interesseområder.

I UddannelsesGuiden kan du finde årets adgangskvotienter for alle videregående uddannelser. Se endvidere adgangskravene til erhvervsakademiuddannelserne, professionsbacheloruddannelserne og bacheloruddannelserne.

Skat

Skat – Mange unge er i tvivl om skattespørgsmål, når de går i gang med en uddannelse, for hvordan er det lige med transportfradrag eller med hovedkort/bikort, når man både får SU og har fritidsjob. For at hjælpe de unge til at finde svar på spørgsmål om det og meget mere har SKAT oprettet en særlig hjemmeside med gode råd

Legater for gymnasieelever

Fundraising HOW – Gymnasieelever vil kunne søge legater og fonde om økonomisk støtte i gymnasietiden ud fra forskellige forudsætninger og til forskellige formål.

Send en besked