Lectio Vigtige datoer

Lektiehjælp

Få hjælp til dine lektier

På Nordfyns Gymnasium kan du få hjælp til dine lektier i matematik, engelsk, tysk og spansk samt skrive-læsevejledning

Ekstra tysk/spansk/engelsk
Efter efterårsferien indtil starten af maj har du mulighed for at få ekstraundervisning i tysk, spansk og engelsk. Tilbuddet gælder både 1g, 2g og 3g.
Tid og sted vil blive slået op på Lectio.

Ekstra matematik
I et par uger under introforløbet tilbydes et særforløb udelukkende for 1.g’er, to runder med ekstramatematik, som optakt til 1g-elevernes screeningsprøve i matematik.

Der udbydes lektiecafe i matematik (ekstramatematik) i et modul om ugen fra efterårsferien til starten af maj – med en eller to matematiklærere til stede.

I fokus er primært muligheden for at få individuel hjælp til hjemmeopgaver eller tilsvarende opgaver (f.eks. opgaver i et emne, eleven finder specielt svært). Deltagerne arbejder på egen hånd, og vi forsøger at give tip, hvor det måtte knibe. Fokus vil primært være på elever, der ofte kører sur i hjemmeopgaverne, men alle er velkomne til at deltage. Det er ikke nødvendigt med tilmelding, så interesserede skal bare møde op.

Tilbuddet vil blive slået op med tid og sted i Lectio.

webmatelive.dk
Du kan også benytte webmatelive.dk. På Webmatlive får du dit eget lektierum, hvor du har direkte kontakt til Matematikcenters frivillige lektiehjælpere. Læs mere på https://www.webmatlive.dk

Læse/skrivehjælp

Efter efterårsferien vil der næsten hver uge være mulighed for hjælp til skrivning eller læsning. Hjælpen afhænger rigtig meget af, hvad den enkelte elev har brug for. Nogle elever har brug for at sidde på skolen og skrive for at indhente opgaver, de er bagud med. Nogle har brug for at forstå, hvad det egentlig er, de skal i en opgave – og andre kan have problemer med det rent sproglige f.eks. at lave hele sætninger, sætte komma osv.

Mht læsning kan hjælpen handle om forståelse af tekst eller læsehastighed. Hvis det er specielt fagligt indhold, vil det selvfølgelig være oplagt at få ekstra hjælp af sin faglærer.

Har du behov for læse/skrivehjælp, skal du kontakte Katja Gøttcke.

Generelt
Hvis der er behov arrangeres der lektiehjælp i øvrige fag, ligesom der gives lektiehjælp efter længerevarende sygdom.

Bootcamp

Skolen afholder bootcamp/eksamenstræning for elever i 2g og 3g mandag og tirsdag i uge 7.

Der er lærere til tilstede med fagene:

  • Biologi
  • Fysik
  • Kemi
  • Matematik
  • Engelsk
  • Tysk

 

Bootcamp afvikles i modul 1-3. Hvis du har tilmeldt dig Bootcamp er der mødepligt kl. 8.30, da der er lærere indkaldt til opgaven.

Hvem kan deltage i Bootcamp:

  • enkelte elever bliver anbefalet at deltage i bootcamp ved samtalerne efter lærerforsamlingen i november
  • lærerne kan også tilbyde muligheden til enkelte elever med behov for hjælp
  • eleverne kan selv ønske at deltage i dette tilbud.

 

Eleverne tilmelder sig til dagene via mail til kuer@nordfyns-gym.dk.