Andre talentprojekter

Science Cup Denmark

Science Cup Denmark er en opfinderkonkurrence i biologi, kemi, fysik og naturgeografi for gymnasieelever i 2. g i stx og htx. Det gælder om at udvikle innovative løsninger på problemer inden for de fire fag. Deltagerne arbejder i projektgrupper på 3 – 5 elever med et teknisk- naturvidenskabeligt emne, som de selv vælger.

 

Syddansk Universitet

Brobygning til Syddansk Universitet.
Der er brobygningsprojekter til alle fem fakulteter:
     • Humaniora. "Humaniora er en skøn blanding af alt muligt. Fælles for alle vores uddannelser er at mennesket er i centrum"
     • Det tekniske fakultet. "Er ingeniørstudiet mon noget for dig? Prøv en dag som ingeniørstuderende, lær at bygge robotter eller besøg TEKBrobygnings-Centret sammen med din klasse - og bliv klogere på dit fremtidsstudie..."
     • Naturvidenskab. "Lav dit studieretningsprojekt i samarbejde med en forsker eller deltag i et af de andre spændende arrangementer på Naturvidenskab i Odense."
     • Samfundsvidenskab. "På samfundsvidenskab kan du læse alt fra statskundskab og journalistik til jura, økonomi, erhvervsøkonomi, sociologi og Europæiske studier"
     • Sundhedsvidenskab. "De sundhedsvidenskabelige uddannelser handler alle   om menneskers sundhed. I diagnosticering, behandling, træning, toppræstationer, planlægning eller tekniske hjælpemidler"

 

Unge forskere

Unge Forskere er Danmarks største talentkonkurrence for børn og unge med interesse for naturvidenskab, teknologi og sundhed. Læs mere på Unge forskere.nu

Protektor Prins Joachim
Konkurrence. Abstrakt indsendes til bedømmelse.
"Selvstudium" med 2 finaledage. Foruden pengepræmie går 3 vindere videre til EU-konkurrencen.

 

EMU

Olympiader i mange fag
De kan findes på EMU'en, hvor der også er henvist til andre konkurrencer.