Lektiehjælp

På Nordfyns Gymnasium kan du få hjælp til dine lektier i matematik, engelsk, tysk og spansk samt skrive-læsevejledning

Ekstra tysk/ ekstra engelsk
Har du svært ved at skrive stile? Driller grammatikken eller bliver du måske usikker når du skal tale?

Efter efterårsferien indtil starten af maj har du mulighed for at få ekstraundervisning i tysk og engelsk. Tilbuddet gælder både 1g, 2g og 3g.

Tid og sted vil blive slået op på Lectio.

Ekstra matematik
I et par uger under introforløbet tilbydes et særforløb udelukkende for 1.g'er, to runder med ekstramatematik, som optakt til 1g-elevernes screeningsprøve i matematik.

Der udbydes lektiecafe i matematik (ekstramatematik) i et modul om ugen fra efterårsferien til starten af maj - med en eller to matematiklærere til stede.

I fokus er primært muligheden for af få individuel hjælp til hjemmeopgaver eller tilsvarende opgaver (f.eks. opgaver i et emne, eleven finder specielt svært). Deltagerne arbejder altså løs, og vi forsøger at give tip, hvor det måtte knibe. Fokus vil primært være på elever, der ofte kører sur i hjemmeopgaverne, men alle er velkomne til at deltage. Det er ikke nødvendigt med tilmelding, så interesserede skal bare møde op.

Tilbuddet vil blive slået op med tid og sted i Lectio.

webmatelive.dk
Du kan også benytte webmatelive.dk. På Webmatlive får du dit eget lektierum, hvor du har direkte kontakt til Matematikcenters frivillige lektiehjælpere. Læs mere på https://www.webmatlive.dk

Ekstra spansk
Hver tirsdag fra 14.05-15.00 i lokale 23.
Alle er velkomne, hvis de har brug for hjælp, uanset niveauet.

Skrive-læsevejledning
Efter efterårsferien vil der næsten hver uge være mulighed for hjælp til skrivning eller læsning. Hjælpen afhænger rigtig meget af, hvad den enkelte elev har brug for. Nogle elever har brug for at sidde på skolen og skrive for at indhente opgaver, de er bagud med. Nogle har brug for at forstå, hvad det egentlig er, de skal i en opgave - og andre kan have problemer med det rent sproglige f.eks. at lave hele sætninger, sætte komma osv.

Mht læsning kan hjælpen handle om forståelse af tekst eller læsehastighed. Hvis det er specielt fagligt indhold, vil det selvfølgelig være oplagt at få ekstra hjælp af sin faglærer.

Skrive-læsevejledning kan du se i KGs skema i Lectio - fra uge til uge. Der kan være uger, hvor der ikke er vejledning pga. møder eller kurser.

Generelt
Hvis der er behov arrangeres der lektier hjælp i øvrige fag, ligesom der gives lektiehjælp efter længerevarende sygdom.

Bootcamp
Skolen afholder bootcamp/eksamenstræning for elever i 2g og 3g mandag og tirsdag i uge 7.

Der er lærere til tilstede med fagene:

  • Biologi
  • Fysik
  • Kemi
  • Matematik
  • Engelsk
  • Tysk.

Bootcamp afvikles i modul 1-3. Hvis du har tilmeldt dig Bootcamp er der mødepligt kl. 8.30, da der er lærere indkaldt til opgaven.

Hvem kan deltage i Bootcamp:

  • enkelte elever bliver anbefalet at deltage i bootcamp ved samtalerne efter lærerforsamlingen i november
  • lærerne kan også tilbyde muligheden til enkelte elever med behov for hjælp
  • eleverne kan selv ønske at deltage i dette tilbud.

Eleverne tilmelder sig til dagene via mail til kuer(at)nordfyns-gym.dk.

DSC_0012 Lektiehjælp.jpg