Brev til elever og forældre om corona og skitur er udsendt i dag

Kære elever og forældre

I samarbejde med mine fynske rektor-kolleger skriver jeg til jer for at orientere om coronasituationen på de 11 fynske almene gymnasier. Især med henblik på at dele en bekymring.

På alle gymnasier er der rigeligt med håndsprit, ekstra rengøring og en række forskellige restriktioner.

Vi har alle desværre måttet aflyse mange af de sociale arrangementer, som normalt er en væsentlig del af det at gå i gymnasiet. Det gælder selvfølgelig også vores fester.

Eleverne oplever en skolehverdag, hvor de primært er sammen med dem, de går i klasse og på hold med;  hvor det hele handler om faglighed – og corona.

Det er frustrerende, og det er hårdt, at det bliver ved.

Men vi må minde hinanden om, at jo bedre vi er til at forhindre smittespredning, jo hurtigere kommer vi tilbage til den hverdag og de sociale aktiviteter, vi alle savner.

Derfor er jeg og mine kolleger også stærkt bekymrede over at erfare, at der blandt unge på tværs af alle vores skoler på Fyn netop nu planlægges en fælles skitur i påskeferien 2021.

Det er en privat tradition, vi som skoler ikke er involveret i – men i år vil vi gerne udtrykke vores store bekymring.

Hvis mange unge mennesker fra de 11 fynske almene gymnasier – og måske også unge fra andre gymnasier i Danmark – samles på en sådan skitur, så udgør det en stor risiko for smittespredning for os alle. På en fælles skitur vil unge fra forskellige klasser, årgange og skoler samles på pister, barer, afterski-steder og i lejligheder. Og det er svært at forestille sig, at retningslinjerne om håndsprit og afstand vil kunne følges. Det kan få store og ærgerlige konsekvenser for den sidste skoletid frem mod eksamen og sommerferie.

Vi vil derfor opfordre alle elever og forældre til i fællesskab at arbejde for, at der i dette skoleår ikke planlægges en stor samlet skirejse på tværs af gymnasier og årgange.

Vi er bekymrede for, at en fælles skitur, der samler mange fra forskellige steder, kan medføre, at flere skoler efterfølgende må lukke helt ned, at ekskursioner må aflyses, og at de unge bliver udstillet som årsag til forøget smitte.

Lige nu stiger antallet af smittede igen, og det minder os alle om, at vi fortsat skal passe på hinanden og overholde gældende retningslinjer så godt som muligt.

Med venlig hilsen

Kurt René Eriksen, Rektor

GymFyn: Mulernes Legatskole, Sct. Knuds Gymnasium, Faaborg Gymnasium, Nordfyns Gymnasium, Svendborg Gymnasium, Middelfart Gymnasium, Nyborg Gymnasium, Tornbjerg Gymnasium, Midtfyns Gymnasium, Odense Katedralskole, Vestfyns Gymnasium.

Del:
Del på facebook
Facebook
Del på email
Email

Send en besked